dinsdag 23 maart 2010

Minister Ribe Debie komt naar Laarne!!

Wij kregen zopas een een brief van Minister van Overbodige Zaken Ribe Debie dat hij op 1 april naar Laarne komt!! En nee, dit is geen aprilgrap... Bij de brief zat een nieuwe mededeling Ministerie van Overbodige Zaken dat de minister gek is geworden! Vanaf 1 april moeten en zullen alle boeken weg zijn in Laarne en de gekke minister komt dit zelf controleren. Hopelijk brengt hij geen agenten van de Afschafpolitie mee.
Hiermee laat het Ministerie van Overbodige Zaken, bij monde van de woordvoerder van zijn Minister, die nog altijd blaasjes maakt, weten dat Zijne Excellentie, Ribe Debie, totaal gek is geworden. Men hoort elke nacht vreemde geluiden uit zijn kamer komen. Men hoort hem soms brullen en dan weer hikken, soms grinniken, soms fluisteren, soms lijkt het of hij huilt, dan begint hij plots weer te lachen. Maar niemand uit zijn omgeving weet wat er aan de hand is. Zijn dokters, verzorgers, dienstbodes en dienstmeiden, kabinetsmedewerkers, collega’s, zelfs een team van psychologen, zitten met de handen in het haar: niemand weet een oplossing om deze zwaar beproefde man uit zijn lijden te verlossen. Er wordt gefluisterd dat hij in het geheim een boekenkist onder zijn bed heeft gesmokkeld en stiekem boeken zit te lezen …

Wij van de bib zijn jullie heel dankbaar om de vele acties die reeds werden gevoerd op de scholen. Dat betekent een grote steun voor ons. Want hoe zouden wij kunnen werken in een legetheek in plaats van een bibliotheek! Op basisschool De Windwijzer uit Laarne voeren ze intussen verder actie tegen het besluit van de minister. De klas van juf Carla werkte uitvoerig rond het Recht op Boeken en bezorgde ons enkele foto's. Er werd o.a. voorgelezen en de leerlingen brachten hun lievelingsboek mee.Daarnaast werd ook een heuse nieuwsuitzending gemaakt! Wij verwachten jullie met de klas allemaal op 1 april voor een laatste inspanning om de minister toch nog van gedacht te doen veranderen. Wij zullen heel dapper ons Recht op Boeken samen met jullie verdedigen!! De bib rekent op jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten