donderdag 18 november 2010

Laarnenaar Piet De Moor stelt nieuw boek voor

In Estaminet Den Bouw in Kalken stelde Piet De Moor onlangs zijn nieuwe boek De Amadiet voor. De auteur groeide op in Wetteren, woonde jarenlang in Laarne en verblijft en werkt momenteel in Berlijn. Met 'De Adamiet' is het zevende boek uit van de Laarnse auteur-journalist. Na Hotel Silesia, een romance, is De Amadiet zijn tweede roman. Voordien was hij vooral bekend van zijn werken over Midden-Europa. De Amadiet vertelt het lyrische verhaal van een man die zijn hele leven als een volwassene werd behandeld. Een leven zonder liefde van zijn ouders en vol jaloezie voor zijn jonge broer maakten hem tot een eenzaam monster. Maar ook een man die de wereldliteratuur gebruikt om het wankele evenwicht in zijn leven te bewaren. De Moor vond zijn inspiratie onder het lindenbladerdak van afspanning 'Den Bouw' in Kalken waar het boek recent werd voorgesteld.  Hij houdt zich ook actief bezig met zijn persoonlijke blog. Klik hier om de blog te bekijken. Bekijk hier alle boeken van Piet De Moor in onze collectie. Momenteel beschikken we zelf nog niet over een exemplaar van het boek.

Publicist Jeroen Kuypers en Panorama-anker William Van Laecken, twee goeie vrienden van de Piet De Moor (rechts), stelden het boek voor. Hier leest u wat de schrijver zelf had te vertellen op de voorstelling.
Bron: Het laatste Nieuws, Het Nieuwsblad Foto Didier Verbaere (DVL)

2 opmerkingen:

 1. Hallo
  Tot mijn verbazing lees ik hierboven dat Piet De Moor opgroeide in Kalken. Bij mijn weten groeide Piet op in de Scheldedreef te Wetteren, waar zijn vader Felix en zijn moeder een woning met stadstuin hadden die aansloot op de speelplaats van het toenmalige Sint-Franciscuscollege.
  Niet dat dit zo belangrijk is.
  Ik ben overigens blij op de foto vast te stellen dat hij het goed stelt.
  Paul Polspoel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste,
  Bedankt voor uw correctie. Niet alle bronnen blijken even betrouwbaar en op dat vlak lijkt U beter geĆÆnformeerd dan de bronnen die wij raadpleegden. Alvast bedankt voor uw reactie. Zoals U merkt, is de correctie in de tekst intussen gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen