donderdag 3 februari 2011

Nieuwe strips en graphic novelsHet stemt ons vreugdevol te mogen aankondigen dat er opnieuw een flinke lading verse graphic novels en strips voor het rapen liggen. Een kleine greep uit het aanbod dat vanaf nu beschikbaar is bij de graphic novels: De fantastische avonturen van Edgar Poe en een nieuwe reeks rond WOI: De Grote Slachting. Daarnaast zijn er nieuwe nummers in de reeksen Oude Tijden, From Hell en De oorlog van Alan. Ook bij de strips verschillende nieuwe reeksen waarvan we de eerste nummers reeds in huis haalden: Sherlock Holmes, Oorlog en Liefde, Mister Hyde vs. Frankenstein, De wereld van Lucie, Vinkenbrood, De verschrikkelijke paus, Autobio, Herinneringen aan de Grande Armée en Sneeuw. Daarnaast ook nieuwe nummers in de reeksen Murena, Djinn, Thorgal en Largo Winch. Ook in de jeugdafdeling benen we weer bij met recent verschenen werk in de reeksen W817, Jump en de Psy en een nieuw reeks: Lars!. In elk geval veel vers beeldend materiaal om van te smullen. Om te weten welke strip of graphic novel zich in de bib van Laarne of Kalken bevindt, klikt U op de link die onder elke titel schuilt.

De graphic novel-reeks De fantastische avonturen van Edgar Poe is een nieuwe historische en avontuurlijke sage, getekend Roger Seiter. In deze reeks bezit de bibliotheek de albums De goudkever (Massa Ed is gebeten door een goudkever en is lijkbleek en in gedachten verzonken bezig met geheimzinnige tekens op een lei), Gesprek met een mummie en De rode dood.

Autobio is dan weer een nieuwe stripreeks. Milieumaatregelen worden er op de korrel genomen en tegelijk worden lezers (met de nodige humor) aangemoedigd om ecologischer te gaan leven.
Voor liefhebbers van de vaderlandse geschiedenis en geïnteresseerden in WOI is er De grote slachting (graphic novel), gebaseerd op ware feiten en met –achteraan het boek- een kleine 40 bladzijden louter geschiedschrijving. Eveneens over “de grooten oorlog” is er de reeks Moeder oorlog (strip) met als eerste deel Eerste aanklacht. Het tweede deel dient nog te verschijnen.
Gotlib creëerde Joviale hamster en zijn vrolijke, vrolijke vrienden als satire op het padvindersbestaan en van de niet onbekende en niet onverdienstelijke Joann Sfar is er de reeks Oude tijden met als nr. 1: Geen kus van de koning.

Voor de jeugd en de liefhebbers van humoristische strips schafte de bibliotheek zich de reeks Lars aan (Lars attacks en Extra Lars): de tekenaar met een fobie voor honden maakte een reeks waarin hij de hond compleet belachelijk maakt. Lars!werd en wordt voorgepubliceerd in de kranten Het Algemeen Dagblad en De Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg en in - hoe kan het ook anders - in de Woef! Uitgeverij Silvester heeft samen met Lectrr de strookjes gebundeld in wat het eerste album van Lars mag genoemd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten