maandag 2 mei 2011

Nieuwe dvd's ontluiken in mei

Enkele opmerkelijke nieuwe dvd-titels staan voortaan voor u klaar in onze bib. We zetten ze graag even in de spotlight. Wat te denken van The American van regisseur Anton Corbijn. De Nederlander is vooral bekend als (muziek)fotograaf en maker van videoclips. In 2007 maakte hij een film (Control) over Ian Curtis, de zanger van Joy Division en vorig jaar was er dus The American met oa. George Clooney. De film werd algemeen gelauwerd om zijn prachtig camerawerk en het feit dat in tegenstelling tot heel wat soortgelijke actiefilms deze prent eerder traag, maar daarom niet minder indrukwekkend het verhaal van een huurmoordenaar vertelt.



Daarnaast ook nog eens een opmerkelijk vervolg op Wall Street (1987), toen een succesvolle film met Michael Douglas van meester Oliver Stone die nu opnieuw (met Douglas in de hoofdrol) een blik achter de beursschermen biedt in Wall Street II : Money never sleeps. Volgens de kritieken een sequel die uitblinkt door het feit dat hij niet moet onderdoen voor het eerste deel. Hou uw aandelen alvast bij de hand! En omdat de meimaand voor sommigen nog altijd evenredig is met Mariamaand stellen we ook Lourdes voor: rolstoelpatiënte Christine maakt een pelgrimstocht naar de heilige plaats en wordt op een ochtend wakker, schijnbaar op miraculeuze manier genezen. Deze nieuwe kans op geluk wekt zowel bewondering als jaloezie in deze semidocumentaire prent die uniek beelden bevat van het bedevaartsoord.



In de eerste helft van mei staan nog een aantal kleppers klaar zoals Eat pray love (naar het boek van Elizabeth Gilbert), The social network, Turquaze, en nog veeeeeel meer. Ook bekennen we dat we ons sinds begin dit jaar aan de wettelijke sperperiode houden. Dit betekent dat dvd's pas 3 maanden na verschijningsdatum mogen uitleenbaar gesteld worden. Vandaar dat we sinds januari minder kort op de bal kunnen spelen. Eén geruststelling: we proberen wel de kwaliteit te blijven garanderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten