maandag 29 augustus 2011

Met de bib terug naar school

Na twee maanden vakantie gaan onze kids donderdag terug naar school, sommigen voor het eerst, anderen zijn al wat meer geroutineerd.
De bibliotheek heeft voor al deze categorieën kinderen heel wat te bieden.
Voor de kinderen die naar het eerste leerjaar gaan en leren lezen en schrijven zijn er de eerste leesboeken. Deze zijn gerangschikt volgens avi-niveau. Je kind begint losse woordjes te lezen op niveau 0. De juf of meester zal je best kunnen meedelen op welk avi-niveau je kind leest.
De leesboeken voor de jeugd zijn ingedeeld volgens leeftijdscategorie.
De bib bezit ook heel wat informatieve boeken voor de jeugd. Er staan reeds heel wat informatieve boeken bij de prentenboeken. Deze zijn te herkennen aan een gekleurde sticker.
De afdeling informatieve boeken voor de jeugd kreeg tijdens de zomermaanden een opknapbeurt: er kwamen meer zizo-categorieën, zodat kinderen sneller kunnen vinden wat ze zoeken, en verouderde boeken werden uit de collectie gehaald. Boeken die voor kinderen uit de eerste graad van het lager onderwijs bestemd waren kregen nu systematisch een blauw bolletje, boeken voor jongeren uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs (of de betere lezers uit de derde graad lager) kregen een gele bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten