donderdag 9 februari 2012

Beestige jeugdboekenweek zoekt kunstenaars

Binnenkort is het weer Jeugdboekenweek, hét feest voor al onze jonge boekenvrienden. Dit jaar is het thema DIEREN en we rekenen opnieuw op alle kinderen Laarne en Kalken om samen met ons iets fantastisch op te bouwen. We zoeken creatieve handen om uiteindelijk tot een heuse tentoonstelling te komen. Hou deze blog de komende weken zeker in de gaten want er staat nog heel wat op het programma!

Zoals jullie misschien wel weten, wonen er in de bib heel veel dieren. Je kan het zo gek niet bedenken of er woont er wel eentje op  één of andere boekenplank. Huisdieren, boerderijdieren, wilde  dieren, dieren met een st@@rt(je),... allemaal hebben ze hun eigen plekje in de bib. Af en toe mogen ze dankzij onze lezers een uitstapje maken. Naar een grote  villa of een leuk huisje dicht bij het bos of naar een klas vol kinderen. En soms gaan ze zelfs op reis, naar zee of naar de bergen.
Maar toch hebben ze allemaal een droom. Ze wonen al zo lang samen  in de bib en eigenlijk hebben ze elkaar nog nooit écht kunnen ontmoeten. Daarom dromen ze van  een grote tuin, een echte dieren(lees)tuin waar  ze  kunnen samenkomen  om  elkaar beter te  leren kennen en samen plezier te maken.
Zouden jullie hen daarbij willen helpen ?  Jullie hebben  vast  wel een lievelingsboekendier. Welnu, breng het beest(je )tot leven door er een knutselwerk van te maken!  Zo  kan het even zijn boek verlaten  en de échte wereld induiken. Breng het voor 16 maart naar de bib en wij geven het een plaatsje tussen de andere lievelings(boeken)dieren. En zo bouw je mee aan de mooiste dieren(lees)tuin ooit! In alle bibliotheken van De Leesdijk (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele ), gaan de kinderen aan de slag om de boekendieren tot leven te laten komen . Eens de dieren hun  plekje hebben gekregen , kunnen alle bibbezoekers kennis maken met jullie kunstwerken. Voor ideetjes kan je surfen naar de site van de Jeugdboekenweek . Misschien hangt er wel een beestig leuke prijs aan vast?  
Meer info krijg je in de bibliotheek of op 09/368.13.95.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten