donderdag 23 augustus 2012

Portrettentoonstelling Natuurpunt in bib Kalken

In de bibliotheek van Kalken toont Natuurpunt  het portret van 21 vrijwilligers die zich al jaren inzetten voor de natuur. Een verhaal van mensen en hun engagement, passies en ervaringen. De tentoonstelling loopt tot half september en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. U krijgt hier al een voorsmaakje.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag in 2011, opende Natuurpunt een portrettentoonstelling met 21 vrijwilligers, elk met hun eigen verhaal en achtergrond. Deze tentoonstelling reist nu rond. Natuurpunt steunt als vrijwilligersorganisatie op vrijwilligers en  heeft als grootste Vlaamse natuur- en vrijwilligersvereniging een lange traditie in natuurbehoud en -beheer, beleving, studie, beleidswerking, vorming en educatie. 170 lokale Natuurpunt afdelingen staan klaar om mensen met een hart voor natuur te ontvangen.

Ontdek het verhaal van 21 mensen
21 vrijwilligers vertellen hun verhaal en tonen dat je met verschillende achtergronden toch een sterk team kan vormen en zo heel wat doelstellingen kan realiseren. Met deze tentoonstelling geven we een gezicht aan vrijwilligerswerk én hopen we de drempel te verlagen voor mensen die twijfelen om zich in te zetten als vrijwilliger.

Realisatie
Eric Malfait, fotograaf en bovendien zelf Natuurpunt vrijwilliger, realiseerde een bijzondere reeks zwart/wit portretfoto’s van 21 Natuurpuntvrijwilligers. Dit i.s.m. Liselotte Vanderoye, projectmedewerker biodiversiteit en coördinator van deze tentoonstelling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten