maandag 29 april 2013

Kinder-en Jeugdjury velt haar oordeel

Kinder- en Jeugdjury LandenDe leden van de Kinder-en Jeugdjury (KJV) en hun begeleiders hebben hun werkjaar zopas afgerond. De verschillende groepjes lazen elk 10 boeken, formuleerden hun mening tijdens de maandelijkse vergaderingen en beoordeelden elk boek. Als bedanking voor hun inzet, trakteerden we hen op een spetterend slotfeest.
Wij verklappen nu al de winnende boeken van onze plaatselijke KJV. Het Laarnse groepje van 1ste-2de leerjaar koos voor  In het bos van de luiaard van Anouck Boisrobert en Louis Rigaud. Fred en de wolk door Dirk Nielandt en Tom Schamp werd in Kalken als winnaar gekozen. Het groepje van het 3de-4de leerjaar koos voor Hotel Tussentijd door Losa Boersen, gevolgd door Toen kwam Sam door Edward van de Vendel. Voor de kids uit het 5de-6de leerjaar ging de hoogste score naar Scoop van Arne Sierens en Guido Vrolix gevolgd door Glittergrot van Odo Hirsh en op de derde plaats op gelijke hoogte De ogen van Sitting Bul” (Mireille Geus), Ik en de rovers (Siri Kola)) en Amber en S. van Dimitri Leue.
Op 9 mei vindt het nationale slotfeest plaats in Brugge. Benieuwd of onze kinderen dezelfde favorieten hebben gekozen… We danken alle kinderen die zich dit jaar met veel enthousiasme engageerden om mee te doen. Ook onze vrijwilligers Christine, Martine, Fiona en Kimberey die een groepje begeleidden: dankuwel! Bij de start van volgend schooljaar lanceren we opnieuw een oproep naar enthousiaste lezers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten