vrijdag 19 april 2013

Nieuwe generatie ridders en prinsessen opgeleid in Laarne

 
Op de zonnige 17de april streek er een vendel dappere ridders met hun pages, jonkvrouwen en foeriers neer naast de bibliotheek in de Keistraat. Ze waren uitgenodigd door de bib voor een trainingskamp voor schildknapen en opleiding voor prinsessen. Dit trainingskamp was het hoogtepunt van de jeugdboekenweek in de scholen van Laarne en Kalken en tegelijk het afsluitfeest voor het werkjaar van de Kinder- en Jeugdjury.
Tussen de grote bivaktent, veldkeuken, wapenrek en shelter konden de kinderen urenlang genieten van het boeiende middeleeuwse ridderleven. Zij leerden zwaard vechten, boogschieten, zich verdedigen, aanvallen, en zelf in de middeleeuwse veldkeuken soep bereiden op open vuur. Bij de lessen in zwaard vechten moesten de prinsessen niet onderdoen voor hun mannelijke collega’s! Tot slot riep de foerier iedereen naar de veldkeuken voor het nuttigen van een overheerlijke soep met pastinaak, witte kool, paarse wortels, selder, prei en tal van kruiden. Sommige kinderen lieten zich 3 keer opscheppen uit de grote ketel geurige groentenbouillon…
Vooraleer het kamp zou worden opgebroken deed zich echter een gevaarlijke situatie voor: enkele kinderen werden ontvoerd door de Weerwolf van de Kolk. De ridders en prinsessen konden hun aangeleerde vaardigheden meteen in de praktijk omzetten en hun onfortuinlijke vrienden bevrijden.
Wij danken de Ridders van Houte van Kultuur voor deze onvergetelijke historische namiddag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten