woensdag 25 september 2013

Kinder -en Jeugdjury zoekt leesbeesten

Lees je mee met de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen? De wat? In de bibliotheek van Laarne en Kalken organiseren we naar goeie gewoonte leesgroepjes voor kinderen uit het basisonderwijs: GROEP 2: 1ste en 2de leerjaar, GROEP 3: 3de en 4de leerjaar, GROEP 4: 5de en 6de leerjaar.

Ons nieuwe werkjaar start op zaterdag 5 oktober (gr. 3 Kalken) en woensdag 9 oktober (overige groepen Laarne en Kalken). De bedoeling is dat je 10 boeken leest, aan een tempo van 2 boeken per maand.
Je komt maandelijks (6 x) samen met je groepsgenoten in de bib van Laarne of Kalken om deze boeken te bespreken. Onze ervaren begeleidsters zorgen ervoor dat alles vlot en boeiend verloopt.
Zodra alle boeken gelezen zijn, stel je je boeken top 10 samen. De stemmen van alle Vlaamse juryleden worden dan verzameld, geteld en bekend gemaakt. . Uiteraard ook dankzij jou !
Ons werkjaar wordt steeds afgesloten met een keitoffe activiteit. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een middeleeuws tentenkamp. Deelnemen is gratis en de bib reserveert de boeken voor jou ! Je ontvangt een werkschriftje en bovendien een lidkaart met tal van voordelen ! Je kan hier alle te lezen boeken bekijken per groepje.
Zie jij dit nu al perfect zitten ? Niet voor 1 x, maar een heel werkjaar lang (oktober- april) ?  Schrijf je deze week nog in in de bib tot ten laatste op zaterdag 28 september. Een telefoontje of mailtje is eveneens goed via 09/368.13.95 (Laarne) of 09/367.43.64 (Kalken) of bibliotheek@laarne.be.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten