donderdag 10 april 2014

Lezing over echtscheiding en co-ouderschap in de Laarnse bib

Opvoeden… iedere opvoeder of hij nu ouder is of beroepshalve met kinderen werkt, stelt zich er wel eens vragen bij. Doe ik het goed? Hoe doen anderen het? Onder de titel Opvoeden samen aanpakken organiseert de Leesdijk een project rond opvoeding. Daarbij wordt in elk van de 9 aangesloten gemeenten rond een bepaald thema gewerkt. Laarne kreeg als thema echtscheiding en co-ouderschap. Op 26 april geeft contextueel therapeut Luc Beque om 9u.30 een lezing in de bibliotheek van Laarne.
Als inleiding schetst hij aan de hand van een powerpoint enkele uitgangspunten. Nadien wordt de tijd en ruimte gelaten voor vragen. De spreker zal proberen antwoord te geven op volgende vragen: hoe verandert het leven van ouders die apart gaan wonen en dat van hun kinderen? Hoe kunnen we omgaan met de vragen en de gevoelens van het kind? Hoe kunnen ouders zich het best organiseren zodat kinderen zich goed voelen? Als ouders apart gaan wonen, hebben ze twee verschillende gezinnen: met een andere leefstijl en andere omgangsvormen. Hoe kan je kinderen hiermee laten omgaan? En hoe kan je zelf leren omgaan met onderlinge meningsverschillen over opvoeden? De workshop is gratis. Inschrijven kan in de bibliotheek te Laarne of  Kalken, op 09/368.13.95, via mail:  bibliotheek@laarne.be, of via ons online inschrijvingsformulier . De bib voorziet in een tussendoortje. Gezien het beperkt aantal deelnemers (30) is snel inschrijven aangeraden.

Van 11 tot 25 april 2014 kan u in onze bib het paneel We zijn gescheiden, maar we hebben bijna dagelijks contact uit de tentoonstelling  Opvoeden samen aanpakken bekijken. Er zal ook heel wat informatie te vinden zijn in de vorm van boeken uit onze collectie en allerhande flyers. Wij bevelen ook de andere lezingen in de omliggende gemeenten warm aan (zie onderstaande folder).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten