vrijdag 3 april 2015

Gericht leren muziek beluisteren in de bib

Door U.S. Department of Agriculture 
Wil je graag weten waarom net dat ene muziekje je zo boeit? Of hoe het komt dat sommige melodieën zo gemakkelijk in ons hoofd blijven hangen? En heb je je wel eens afgevraagd hoe een muziekstuk in elkaar steekt? Of hoe het komt dat de muziek van Mozart zo anders is dan die van Elvis? En met welke bouwstenen kan een componist aan de slag?
Gericht Muziek Beluisteren is een boeiende, toegankelijke uiteenzetting vol praktische tips en weetjes om gerichter naar muziek te leren luisteren, geleid door Karen Ketels. Aan de hand van luistervoorbeelden uit de hele muziekgeschiedenis, worden de toehoorders ondergedompeld en ingewijd in de bouwstenen van muziek. Voor deze voordracht is geen voorkennis nodig; iedereen die geboeid is door muziek, is welkom. Of je nu van klassiek, jazz of pop houdt, na deze voordracht luister je op een andere manier naar muziek!
De uiteenzetting vindt plaats op zaterdag 09 mei van 10:00 tot 12:30 in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5. Inschrijven is verplicht via 09/368 13 95 of bibliotheek@laarne.be of via het online inschrijvingsformulier. Deelnameprijs: € 5. 
i.s.m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten