dinsdag 22 september 2015

Koppen in de Keistraat: Hendrik Vos over Europese politiek


Het Gemeenschapscentrum De [2] Dorpen en de Laarnse bibliotheek starten in het najaar opnieuw met de lezingenreeks Koppen in de Keistraat.
Voor de eerste lezing ontvangen we Europakenner en professor Hendrik Vos op donderdag 1 oktober om 20u. in de Laarnse bibliotheek.
Hendrik Vos (Mechelen, 30 juni 1972) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Daar verrichtte hij ook doctoraatsonderzoek naar de rol en de plaats van regio’s in de Europese Unie.
Sinds 1999 is hij als professor verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent. Intussen is hij er gewoon hoogleraar en directeur van het Centrum voor EU-Studies.
Het onderzoek van Hendrik Vos heeft betrekking op besluitvormingsprocessen en actuele ontwikkelingen in de Europese Unie. Hij publiceert daarover in boeken en gereputeerde vaktijdschriften en neemt geregeld deel aan internationale conferenties.
Daarnaast tracht hij de Europese politiek ook begrijpelijk te maken voor een breder publiek. Samen met VRT-journalist Rob Heirbaut schreef hij het boek Hoe Europa ons leven beïnvloedt. De auteurs werden omwille van dit boek in 2008 bekroond met de Wablieftprijs voor Klare Taal, die jaarlijks wordt uitgereikt aan mensen die erin slagen om ingewikkelde onderwerpen op een bevattelijke manier uit te leggen. In 2008 won hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal, in de categorie van de prominenten. Sinds begin 2014 is hij ook vast columnist bij De Standaard.
Hendrik Vos schrijft ook vaak stukjes over de Europese Unie in de krant en geeft geregeld commentaar op radio en televisie over actuele gebeurtenissen in de Europese politiek. Samen met Rob Heirbaut maakte hij de reeks Het IJzeren Gordijn, een vijfdelige roadmovie naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van de val van de Muur. De reeks was in het najaar van 2014 te zien op Canvas.
Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5 en start om 20u. De prijs bedraagt € 5 per persoon. U kan ook kiezen voor een abonnement: € 25 voor 6 lezingen . Zo maakt u ook kans op een KEI-leuk cadeaupakket. Contact, info, inschrijven en verkoop van abonnementen in de bibliotheek, bibliotheek@laarne.be of 09/368.13.95.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten