woensdag 5 oktober 2016

Digitale Verwendag in de bibliotheek

Aanstaande zaterdag 8 oktober vieren we onze jaarlijkse hoogdag. Zaterdag verwent de Laarnse bibliotheek, samen met de andere Leesdijkgemeenten, haar leners op een digitale manier! De Bibliotheekweek en de Digitale week vallen dit jaar immers samen. Ons programma zal u ongetwijfeld een unieke kijk op de digitale toekomst bieden:
  1. Op onze parking zal een STEAMachine staan: dit speciaal ingericht busje bevat allerlei digitale toepassingen zoals 3D-printer, laser cutter, en nog veel meer.
  2. In de bibliotheek is er een demo van Lego Mindstorms en Laarnenaar Jan Raman toont enkele opstellingen die hij maakte met Arduino die zeer indrukwekkend zullen zijn. Er is ook een Rasberry pi met Scratch-demo waarbij kinderen leren programmeren.
  3. In de Erfgoedbibliotheek (ons vroegere magazijn) toont Andre Van De Sompel de werking van Erfgoedbank van het Land van Dendermonde.
  4. Met onze tablets kan je deelnemen aan een digitale fotozoektocht in de bibliotheek.
  5. De vrijwilligers van Zinspiratie maken samen met onze bezoekers een kettinggedicht.
En uiteraard is er een lekker hapje en drankje voorzien voor iedereen die langskomt op zaterdag 8 oktober tussen 10 en 12u.30 in de bibliotheek van Laarne. In het filiaal in Kalken tonen we ook Lego Mindstorms en is er de fotozoektocht tussen 14 en 16u..We hopen van harte u te mogen verwelkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten