woensdag 25 januari 2017

Lezing Nic Balthazar over klimaatverandering

Op donderdag 2 februari ontvangen we in het kader van onze lezingenreeks Koppen uit de Wereld Nic Balthazar. Hij vertelt over het thema Verander de klimaatverandering. De lezing vindt plaats in het Sociaal Huis in Kalken en start om 20u. Inschrijven verplicht!
De klimaatcrisis. Zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet van wakker te liggen. In deze interactieve lezing probeert filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt. En hij zou geen film- en televisiemaker zijn mocht hij dat niet doen met een hoop filmpjes en beeldmateriaal.
En er wordt gezongen natuurlijk! Do it now!
- Zou het immers kunnen dat de situatie misschien nog een hoop zorgelijker is dan ons wordt verteld? 
- Maar hoe komt het dat we ook niet geloven dat alle oplossingen die voorliggen een stuk hoopvoller en realistischer zijn dan ons wordt verteld?
-  Zou het kunnen zijn dat alle crisissen die ons op dit moment bedreigen misschien een gemeenschappelijke oorzaak zouden kunnen hebben? En dus ook een gemeenschappelijke oplossing?
Een boodschap van doortastend alarm dus, maar ook een boodschap van hoop.Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.
 
Waar
Sociaal Huis, Nerenweg 3, 9270 Kalken
Wanneer
do 02/02/17 van 20:00 tot 21:30
Prijs
€ 5 (Basisprijs: € 5)
Contact
e-mail: jeugd.cultuur@laarne.be
tel.: 09 365 24 10
Reservatie
website: https://webshoplaarne.recreatex.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten