donderdag 23 februari 2017

Jeugdboekenmaand M/V/X in de bib


Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand wordt de jeugdafdeling in de bib van Laarne en het filiaal in Kalken feestelijk aangekleed! Je vindt er een ruime keuze aan prenten- en jeugdboeken rond het thema van de Jeugdboekenmaand: M/V/X, je bent wie je bent.

De hele maand maart kunnen de leerlingen van de derde graad van de lagere school klassikaal deelnemen aan het STEM-spel in de bib.

Speel thuis het online bibspel, een opdrachtenspel over boeken en het thema M/V/X, op www.jeugdboekenmaand.be.

Geïnteresseerde kleuterleerkrachten krijgen de kans een gratis infoavond te volgen rond het Lou-pakket "Lou op weg naar school". Lou is een personage uit de prentenboeken van Kathleen Amant. Dit pakket werd ontwikkeld door de schrijfster zelf en çavaria, een belangenvereniging voor holebi's en transgenders in Vlaanderen en Brussel. Deze introductie wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband De Leesdijk en vindt plaats op donderdag 16 maart om 19u in CC De Poort te Wetteren.  De bib van Laarne zal binnenkort over 3 uitleenbare pakketten beschikken.


De Jeugdboekenmaand is een initiatief van "Iedereen Leest", een organisatie die leesbevorderingsprogramma’s voor jong en oud initieert en coördineert. Vanaf 2017 breidt de Jeugdboekenweek uit: voortaan vieren we dit een hele maand! De hele maand maart staat nu in het teken van boeken- en leesplezier.

Het thema:
M/V/X geeft geen antwoorden maar stelt open vragen.
M/V/X begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras door elkaar.

Peter en meter: 
MNM-presentatrice Karolien Debecker en acteur/auteur Dimitri Leue.Geen opmerkingen:

Een reactie posten