maandag 12 juni 2017

Heraanleg buitensite bibliotheek gestartDeze week starten de werken aan de buitenomgeving van de Laarnse bibliotheek. Het speelplein krijgt een grondige opknapbeurt en ook de bibliotheek wordt hier in betrokken met de aanleg van een leesterras. Door de werken is de toegangsweg tot de bibliotheek, het Gemeenschapscentrum en de dienst Vrije Tijd via het speelplein tijdelijk afgesloten. Deze fase duurt alvast tot de start van speelplein Rollebolle. De toegang via de Keistraat en de parking blijven bereikbaar.

In 2016 ondergingen de bibliotheek en de zalen in de Keistraat grondige veranderingen. De buitensite komt in 2017-2018 aan de beurt. De gemeente zet samen met Regionaal Landschap Schelde Durme in op de herinrichting van de buitenruimte als nieuwe speel- en ontmoetingsplek.


De invulling houdt rekening met de suggesties, noden en bevindingen uit het participatief traject dat werd doorlopen. Dit leidde tot een concept met ruimte voor avontuurlijke plekjes, zitplaatsen, heuvels, wadi’s (ondiepe waterpoelen) en een leesterras aan de bibliotheek. Een wel doordachte keuze van bomen, bloemen en planten moet een zo groot mogelijke biodiversiteit garanderen.
Midden juni 2017 starten de voorbereidingen. In de maand juli palmt Speelpleinwerking Rollebolle de site nog een maand in, maar vanaf augustus 2017 beginnen de eigenlijke werken. Het speelterrein zal dan voor lange tijd niet meer toegankelijk zijn. Het einde van de werken is voorzien tegen de zomer van 2018.
De parking en de ruimte aan de hoofdingang van de bib worden niet mee opgenomen in het project, evenmin de tuin aan de straatkant. Dit geldt ook voor de parking aan het bureau van de Dienst Vrije Tijd en Jeugd en de hoofdingang van het gemeenschapscentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten