maandag 2 oktober 2017

Verwendag in de bib: 21 oktober

Op zaterdag 21 oktober is er weer onze jaarlijks feestmoment met de Verwendag. Deze Verwendag valt in de Digitale Week en samen met samenwerkingsverband de Leesdijk organiseren we drie activiteiten: twee bijzondere workshops tijdens de Verwendag en een lezing. Alle activiteiten zijn gratis.Wij hopen u die dag alvast te mogen begroeten en verwennen!


Verwendag:  
van 10 tot 12.30 uur in de Laarnse bibliotheek
Een nieuweling of een regelmatige bibliotheekbezoeker, vertrouwd of niet met de bibcollectie en -werking? Iedereen is tijdens de Verwendag welkom voor een hapje en een drankje in de bibliotheek!We nemen tijd voor een praatje en vertellen graag over onze dromen en plannen. Er staan ook enkele leuke demo's in de bibliotheek opgesteld die jong en oud laten kennismaken met digitale toepassingen.

Workshop 1: 4XM - Maak je eigen stop-motionfilmpje
van 10 tot 12u30 Zaal Melopee


Zaal Melopee van 10 tot 12.30 uur 
 
Let op, fans van animatiefilms zoals Wallace and Gromit, Chicken Run, Frankenweenie, Boxtrolls, Shaun het schaap!Op zaterdag 21 oktober kan je in de bib van Laarne zelf je eerste stopmotion-filmpje regisseren. Op 3 uur tijd wijden de mensen van 4XM je in de geheimen van deze fantastische techniek in. Stop Motion-animatie is een filmtechniek waarbij je foto’s achter elkaar plakt met als doel er een filmpje van te maken. Per foto veranderen de objecten steeds een beetje. Door vervolgens alle foto’s achter elkaar af te spelen lijken de voorwerpen of tekeningen uit zichzelf te bewegen. Deze techniek is de basis van de animatiefilm en stelt je in staat alles, maar dan ook echt álles, tot leven te wekken.
Na een korte kennismaking met de Stop Motion Animatietechniek, krijg je enkele inspirerende voorbeelden te zien. Vervolgens worden er groepjes gevormd onder de deelnemers en werkt elk groepje, onder deskundige begeleiding, met een iPad aan een eigen Stop-Motion Animatie video. Ten slotte genieten de deelnemers samen van de resultaten van elkaars werk.
Voel je het kriebelen? Krijg je al supergoeie ideeën? Wacht dan niet te lang met inschrijven! De workshop is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt!
Workshop 2: Virtual Reality Belgium – Beleef virtual reality
van 10 tot 12u.30: Zaal Henri Van Daele
 Waan je in een andere wereld! Kom naar de bib Laarne op zaterdag 21 oktober en stap met de Virtual Reality technologie een andere wereld in. Tijdens de openingsuren van de bib demonstreert VR Belgium in Zaal Melopee doorlopend en gratis de mogelijkheden van Virtual Reality op een speciaal daarvoor speelvlak van 4m op 4m waar je kan rondlopen en allerlei virtuele handelingen kan uitvoeren. Inschrijven is niet nodig.

            Infosessie online privacy: woensdag 25 oktober om 19u.30: Zaal Melope
  Het internet en in het verlengde de sociale media, zijn een onuitputtelijke bron aan informatie. Maar wat als jij ook tot die informatie behoort? In deze infosessie omtrent online privacy leer je de gevaren van het internet kennen en hoe je jezelf hier kan tegen wapenen. Met enkele handige tips en tricks leer je hoe je jouw online profiel tegen onbekenden kan beschermen. Reserveren is verplicht. Toegang is gratis.

Voor info en reservering kan u terecht op bibliotheek@laarne.be - 09 368 13 95
Alle activiteiten vinden plaats in de Keistraat 5 in Laarne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten