vrijdag 3 mei 2019

Boeken ontdekken voor de allerkleinsten tijdens Boekstartdag


Ben je ouder of grootouder van een baby of peuter? Vraag je je wel eens af of voorlezen hen iets bijbrengt?  Op de Boekstartdag op zaterdag 18 mei van 10 tot 12u zijn de allerkleinsten samen met hun gezin welkom in de Laarnse bibliotheek voor grote verwennerijen om het plezier en belang van (voor)lezen met kinderen op leuke wijze te ervaren. Deelnemen is gratis en aansluiten kan doorlopend.


Als Boekstartgemeente neemt Laarne deel aan de Boekstart-dag, een evenement waarbij het bibteam (groot)ouders van baby’s en jonge kinderen attent maakt op het plezier van voorlezen en samen in boekjes kijken.
Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken immers taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Bovendien haalt samen in een boekje kijken en verhaaltjes vertellen, de band tussen ouders en kinderen aan.

Op de Boekstartdag zijn de allerkleinsten en peuters samen met hun gezin welkom voor grote verwennerijen. Zo lezen medewerkers voor aan baby’s en peuters, terwijl oudere broers en zussen aan de slag gaan met inspirerende kleurplaten.* Als leuke herinnering kunnen gezinnen ook samen poseren voor een heus familieportret. Inschrijven is niet nodig.


In samenwerking met Iedereen leest: www.boekstart.be
Info:
bibliotheek Laarne
Keistraat 5
9270 Laarne
09 368 13 95
bibliotheek@laarne.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten