vrijdag 16 april 2010

Nieuwe dvd's met een eervolle vermelding

Het hele jaar door vullen we onze dvdkast aan met nieuw werk. En af en toe als daar iets heel nieuws en opmerkelijks bijzit, laten we niet na dat even aan u mee te delen. Verfilmde boeken krijgen in onze filmcollectie speciale aandacht en laten nu net 2 kakelverse dvd's tot beide categorieƫn behoren. Ten eerste de veel besproken verfilming van het boek De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst door regisseur Felix Van Groeningen en de verfilming van Nieuwe Maan (New Moon) uit de vampierenreeks Twilight.>

Veelbesproken, overladen met positieve recensies, maar volgens sommigen een beetje overroepen is wat de verfilming van De helaasheid der dingen veroorzaakte. De film is momenteel bezig aan een internationale veroveringstocht en terwijl kan u (nog eens?) genieten van dit verhaal uit de Vlaamschen klei geboetseerd. Een frisse pint is in het leengeld niet inbegrepen.
Alles wat met vampieren te maken heeft, is dezer dagen weer geweldig hot. En dat hebben we allemaal te danken aan schrijfster Stephenie Meyer en Twilight-reeks. Zopas is het vierde boek in Nederlandse vertaling verschenen (Morgenrood). Eind juni komt de verfilming van het derde boek (Eclipse) uit in de filmzalen en wij beten ons zopas vast in de verfilming van deel 2: New moon dat staat te blinken bij de jeugddvd's, naast het eerste deel (Twilight). Ook bij de jeugd de hele Indiana Jones-reeks, Toy Story 1 en 2 (in afwachting van deel 3 in de filmzaal) en het verzameld werk van plasticinefiguren Wallace & Gromit. Bij de volwassenen oa. de laatste van Pedro Almodovar (Los abrazos rotos) en de nieuwe gedigitaliseerde versie van Taxandria van Raoul Servais. Uiteraard is dit maar een beperkt overzichtje. Bekijk hier alle aanwinsten van de laatste maand bij de volwassenen en hier bij de jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten