donderdag 6 mei 2010

Duizenden Nederlandstalige boeken online beschikbaar

Duizenden belangrijke werken uit de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis zijn sinds deze maand online te vinden via http://www.bibliotheek.be. Dankzij een samenwerking tussen Bibnet en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren ( DBNL) kan u de collectie van de digitale bibliotheek gemakkelijk doorzoeken, lezen, en in een groot deel van de gevallen ook downloaden op de pc of e-reader.
Pallieter van Felix Timmermans, Het achterhuis van Anne Frank, Het Gruuthuse-handschrift, De Witte van Ernest Claes, Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, Liefdes verklaringen van Leonard Nolens, Heksen en zo van Annie M.G. Schmidt, Kaas van Willem Elsschot, het zijn maar een paar voorbeelden uit de rijke collectie van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Deze werken zijn nu nog meer toegankelijk gemaakt voor het Vlaamse publiek via http://www.bibliotheek.be/, de portaalsite van de Vlaamse openbare bibliotheken.


De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een gezamenlijke Nederlands/Vlaamse plaats op internet waar Nederlandstalige literaire teksten, literaire kritiek en aanvullende informatie zoals biografieƫn, verzameld en beschikbaar gesteld worden. De rijke collectie op is vrij toegankelijk en bestrijkt de publicatieperiode van de Middeleeuwen tot vandaag. Via http://www.bibliotheek.be/ kan u zoeken in de collectie van de 6 grootste openbare bibliotheken in Vlaanderen. Deze titels worden aangevuld met digitale muziek (Digileen), nuttige websites, digitale auteursmappen en online artikels uit de pers. Met de integratie van DBNL wordt nu ook een groot deel van de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis digitaal ontsloten. Bibliotheek.be zet zo een eerste aanzet naar een Vlaamse digitale bibliotheek. In de rechterkolom van deze blog vindt u een rechtstreekse link naar de site van DBNL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten