woensdag 4 mei 2011

Tentoonstelling borstkankerpreventie in Laarnse bibliotheek

Na de inzameling van de bh’s in onze bibliotheek, werken wij gedurende de maand mei ook mee aan de interactieve tentoonstelling Laat naar je borsten kijken in de polyvalente zaal achter de bibliotheek van Laarne (ingang via de bib). Deze meimaand staat immers volledig in het teken van borstkankerpreventie. De tentoonstelling is een informatieve en interactieve belevenis voor iedereen, is gratis en kan zowel individueel als in groep worden bezocht.


Bezoekuren:      maandagen 9 en 16 mei van 14-17u.
                         dinsdagen 10 en 24 mei van 16-20u.
                         woensdagen 4 en 25 mei van 14-17u.
                         zaterdagen 7,14 en 21 mei van 10 tot 12.30u.

Wil u graag de tentoonstelling in groep bezoeken met een gids, neem dan contact op met Els Jacobs op 09/365.46.11 of met Els Monsaert op 09/365.46.08. In de zaal staan ook heel wat kunstwerken van plaatselijke kunstenaars rond het thema borstkanker. En in de bib staat een uitgebreide stand met allerlei gerelateerde werken opgesteld.

In Vlaanderen kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar gratis hun borsten laten onderzoeken. Het Vlaamse bevolkingsonderzoek naar borstkanker helpt om deze ziekte vroegtijdig op te sporen en zo de sterfte terug te dringen. In Laarne laat iets meer dan 1 op de 2 vrouwen nl. 52 % om de 2 jaar haar borsten onderzoeken via het Vlaamse bevolkingsonderzoek naar kanker. Dit is goed maar nog niet voldoende ! Daarom organiseert de gemeente Laarne in samenwerking met Logo Gezond + vzw en tal van andere partners gedurende deze meimaand de actie Laarne schoon in-borst. Zo is Laarne gedurende deze periode gastvrouw voor de reizende tentoonstelling Laat naar je borsten kijken: een informatieve en interactieve belevenis voor iedereen, te bekijken in de polyvalente zaal Keistraat 5 te 9270 Laarne (ingang via de bibliotheek). Voor wie op zoek is naar dat tikkeltje meer informatie of voor wie zin heeft in pure verwennerij organiseren we verschillende arrangementen. Een arrangement bestaat uit een begeleid bezoek aan de tentoonstelling plus een extra activiteit. Klik hier om de arrangementen na te kijken.

Hebt u nog vragen bij dit alles of wenst u zich in te schrijven voor één van onze arrangementen aarzel dan niet om contact op te nemen met Els Jacobs 09/365.46.11 of Els Monsaert op het nummer 09/365.46.08.
Nuttige links :
- http://www.tegenkanker.be/
- http://www.borstkankeropsporing.be/
- http://www.vigez.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten