dinsdag 11 maart 2014

Ministerie sluit alle Vlaamse bibliotheken

Onlangs hield het Ministerie van Ondefinieerbaar Punctueel Nutteloze Zaken een grondig onderzoek in alle Vlaamse bibliotheken. Uit dat onderzoek is gebleken dat zowat elke Vlaamse bibliotheek een levensgevaarlijke plek is!

Het Ministerie stelde o.a. vast dat je van boeken lezen ontzettend lui wordt. Bovendien kunnen de boeken zomaar op je hoofd vallen. Bibliotheken zijn ook veel te openbaar, iedereen kan er zomaar binnen en buiten lopen. En dan zijn er ook nog die vieze boekenwormen en leesmicroben die zowat op elk boek zitten. Kortom, de bibliotheken zijn niet langer een veilige plaats en blijven dan ook gesloten tot het tegendeel is bewezen. 

Het Ministerie zette alvast enkele actiepunten op papier waardoor we van de bib opnieuw een aangename, veilige plek kunnen maken. Om deze actiepunten uit te voeren, riepen wij de hulp in van de scholen uit Kalken en Laarne. Maar de vraag is natuurlijk of zij ons kunnen helpen om de bib opnieuw veilig te verklaren? Wel, gelukkig kunnen we nu al rekenen op 13 klassen van de verschillende scholen in onze gemeente die bereid zijn om ons te helpen. Per graad werd er een activiteit uitgewerkt. Het resultaat wordt tentoongesteld in de bibliotheek net voor de paasvakantie.
We houden jullie op de hoogte via deze blog, in de bib of op www.jeugdboekenweek.be! Intussen proberen we heel stilletjes en op eigen risico de bib open te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten