maandag 12 mei 2014

Laarnse bib start met uitleen e-boeken


Onze bibliotheek zet samen met meer dan 200 andere bibliotheken de stap naar het ontlenen van e-boeken. Zopas lanceerde Bibnet de Vlaamse campagne en ook in onze bibliotheek zijn e-boeken vanaf nu uitleenbaar. Installeer de gratis app op uw tablet of smartphone (voorlopig enkel Android) en haal uw leentegoed in onze bibliotheek. Vanaf eind mei zal de app ook beschikbaar zijn voor Apple. 

Bibnet en 213 bibliotheken lanceerden deze week het project E-boeken in de Bib. Vanaf nu kan u zo’n 400 digitale boeken via de handige gratis app downloaden op uw tablet of smartphone.
 
Hoe werkt het?

  1. download de gratis app e-boeken in de bib op uw tablet of smartphone (voorlopig enkel Android).
  2. haal uw e-boekenkaart in de bibliotheek (€ 5 voor 3 boeken, te ontlenen voor 4 weken)
  3. meld u aan op mijn.bibliotheek.be met de unieke code op uw e-boekenkaart
  4. kies de boeken die u wenst en download ze op uw toestel

In dit pilootjaar presenteert de bibliotheek een Nederlandstalige collectie met een focus op boeken die in Vlaanderen worden uitgegeven. De volledige collectie bevat ruim 400 Nederlandstalige boeken van zes bekende uitgeverijen. Sommige boeken zijn gratis te downloaden en van elk werk kan u een korte preview bekijken. Hiervoor werken Bibnet en de bibliotheken samen met zes gekende uitgeverijen: WPG, Lannoo, Van Halewyk, Vrijdag, Acco en Veenbos en Keuning.

De Android-app bevat een comfortabele leesomgeving, een etalage met sorteerfunctie en een persoonlijke boekenplank.  De volledige handleiding vindt u hier. Opgelet: de boeken in deze collectie zijn enkel te downloaden op tablet of smartphone, niet op e-readers.  Meer informatie over Bibnet en ‘E-boeken in de bib’ vind je op www. bibnet.be/eboeken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten