maandag 26 mei 2014

Unieke tijdelijke collectie fantastische films in Laarnse bib

François Truffaut schreef ooit dat cinema oorspronkelijk twee vertakkingen kende: de zin voor realiteit van de broertjes Lumière en de grenzeloze fantasie van Georges Méliès. Uit de verbeelding van deze pionier ontstond het genre van de fantastische film: verhalen die met veel zin voor avontuur en aan de hand van special effects alternatieve werelden scheppen.
Vanaf deze week beschikken we in de bibliotheek van Laarne over een nieuw wisselpakket van CinéBib met twintig titels uit uiteenlopende subgenres van de fantastische film. Laat u meenemen in de wondere wereld van het paranormale, het surreële met soms apocalyptische fantasieën, soms bizar, maar altijd verrassend. Ook humor komt er aan te pas, zij het dan van een meestal donkere soort.

Een aantal films bevinden zich ook reeds in onze eigen collectie. Deze uitbreiding zorgt voor een unieke gelegenheid om verder kennis te maken met allerlei subgenres binnen de fantastische film. Cinebib zorgde ook zoals steeds voor een interessante brochure met duiding bij de films.
De films zijn zoals steeds gratis te ontlenen voor 1 week! De collectie is ter beschikking tot en met augustus.

Bekijk hier alvast de bijhorende brochure met de lijst van titels en duiding.
 Fantastische Film

Geen opmerkingen:

Een reactie posten