maandag 5 januari 2015

Maarten Desmet geeft lezing over Bruto Nationaal Geluk

In het kader van onze lezingenreeks Koppen in de Keistraat nodigen we op donderdag 15 januari Maarten Desmet uit. Hij schreef het boek het Bruto Nationaal Geluk over positieve inspiratie uit Bhutan. De kennismaking met de voor westerlingen onbekende levensfilosofie van het land zorgt voor een boeiende botsing tussen 2 culturen waar Desmet op een doordachte wijze over vertelt.
 Maarten Desmet is architect en bestuurslid van de Universiteit voor het Algemeen Belang (UAB). In 2009 liep hij stage op het ministerie van Ruimtelijke Ordening in Bhutan. Sindsdien keerde hij regelmatig terug voor opdrachten, onderzoek of als reisbegeleider. Hij schreef hierover het boek Bruto Nationaal Geluk.
Bhutan kiest voor een ontwikkelingsfilosofie die focust op het welzijn van de bevolking en het milieu, het Bruto Nationaal Geluk. Hoe is het Bruto Nationaal Geluk ontstaan? Wat betekent het precies? Wat is de werking ervan? En hoe kunnen we het vertalen naar onze Westerse wereld? Is het een oplossing voor onze maatschappelijke, economische en milieuproblemen? Is er een verband tussen collectief welzijn en individueel geluk?
Desmet schetst de achtergrond waartegen het Bruto Nationaal Geluk ontstaan is en beschrijft vervolgens wat het juist inhoudt, zowel voor Bhutan als voor ons.
Maarten Desmet onderzoekt samen met denkers van bij ons de mogelijkheden van het model.


Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5. Inschrijven gewenst via bibliotheek@laarne.be, 09/368 13 95 of het online inschrijvingsformulier. Deelnameprijs: € 5.
image
        lezing i.s.m.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten