maandag 3 oktober 2016

Koppen in Laarne: Sam De Kegel over vergane beroepenOp donderdag 6 oktober staat de volgende lezing in het kader van de lezingenreeks Koppen in Laarne op het programma. Met auteur Sam De Kegel ontvangen we iemand van eigen Kalkense bodem. In zijn boek Zeg, ken jij de mosselman? breekt Sam De Kegel de grenzen van tijd en ruimte open. Hij gaat vanuit zijn heimat Laarne-Kalken op zoek naar (bijna) vergeten en verdwenen beroepen, én beroepen met toekomst. Hij ontmoet schoenmakers, smeden, hoptelers, videotheekuitbaters, landbouwers, animatiedesigners, sekswerkers, tatoeëerders en app-ontwikkelaars. Aanstaande donderdag vertelt Sam over zijn boek en zijn werk. Inschrijven is verplicht.

Sam De Kegel (1976)  runt zijn eigen schrijfbedrijf Lettergek. Hij werkt als journalist en eindredacteur voor Trends, Ondernemers, De Tijd en Weekend Knack. Daarnaast is hij boekenmaker, voor anderen en zichzelf.
Afbeeldingsresultaat voor zeg ken jij sam

In 2015 publiceerde hij Zeg, ken jij de mosselman? Geen enkel beroep heeft patent op de eeuwigheid. Voortdurend verdwijnen er beroepen uit ons straatbeeld, soms geruisloos, soms bliksemsnel. Door goedkope Chinezen, nieuwe technologieën of slimme robots. Zijn grootvader Tsjef, nu 92, duikt regelmatig op in zijn boek. Hij is zijn grote inspiratiebron. Tsjef was melkboer, kolenboer, begrafenisondernemer avant la lettre, bieruitzetter, cafébaas en taxichauffeur.
Gedreven door nieuwsgierigheid en met zin voor humor ontrafelt De Kegel hoe en waarom beroepen komen en gaan. Aan het eind van het boek stelt de lezer zich de onontkoombare vraag: doorstaat mijn beroep de tand des tijds? 

Deze lezing  vindt plaats in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5 op donderdag 6 oktober en start om 20u.. De prijs per lezing en per persoon bedraagt 5 euro. Contact, info en verkoop: via de webshop van de gemeente Laarne: https://webshoplaarne.recreatex.be , dienst Vrije Tijd en Jeugd – jeugd.cultuur@laarne.be – 09/365.24.10
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten