donderdag 17 november 2016

Astrid Arns laureaat 8ste Laarnse Poëzieprijs Melopee

Met haar gedicht Ontheemden wint Astrid Arns de Poëzieprijs Melopee Laarne 2016. Dit werd op zondag 13 november 2016 tijdens de feestelijke zitting in de kerk van Laarne bekend gemaakt door burgemeester Ignace De Baerdemaeker. Aan de prijs is een geldsom van 2500 euro verbonden.

Op de shortlist stonden gedichten van Frouke Arns, Martin Carrette, Paul Claes, Pim Cornelussen , Patrick Cornillie, Lut De Block, Marleen De Crée, Kris De Lameillieure, Dorien De Vylder, Paul Demets, Charles Ducal, Maarten Embrechts, Eva Gerlach, Jannah Loontjens, Mark Meekers, Peter Theunynck, Romain John van de Maele, Charlotte Van den Broeck, Jan Van Gompel en Maud Vanhauwaert.

Het gedicht van Astrid Arns verscheen in het literaire online tijdschrift Het Gezeefde Gedicht. De presentatie van de avond werd verzorgd door Klara-stem Anne-Marie Segers. De prijsuitreiking werd opgeluisterd door pianist Gert De Wilde, trompettist Casper Jacobs, zangeres Jinke De Wilde en dwarsfluitist Debby De Smet. Speciaal voor deze editie brachten zij tot slot een Melopee-compositie.
Naar aanleiding van de prijsuitreiking werd een bloemlezing uitgegeven met de 21 geselecteerde gedichten. De bundel is verkrijgbaar bij de dienst Vrije Tijd & Jeugd in Laarne, de bibliotheek en bij het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent en kost € 10.

Ontheemden – Astrid Arns

Ik voel nog hoe het vroeger was.
Gekroonde doden en een kring die ons omsloot.
En wij ontheemden liepen zij aan zij,
wij schoven voet per voet en kregen dan hun zegen.

Zij waren nog en waren ook geweest.
Gebukte zielen met een afgewende kop.
Zij schreeuwden scheuren in de nacht in krukkentaal,
er werd op hen gewacht.

We wisten niets, niet waar ze waren
of vanwaar ze kwamen.
Zij waren marmerblanke vreemde webben in ons hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten