donderdag 5 januari 2017

Lezingenreeks: theesommelier Ann Van Steenkiste

Op donderdag 12 januari organiseren we in het kader van de lezingenreeks Koppen in Laarne een ontspannende thee-avond met proeverij door theesommelier Ann Van Steenkiste met als thema De stille kracht van thee. Inschijven is verplicht!

Thee is sterk in opmars. Na een (te) lange periode, waarin druipende  theezakjes in asbakken het gezicht van onze theecultuur bepaalden, krijgt thee eindelijk de aandacht die ze verdient.
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. Het is in China dat in 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en zo de thee ontstond. Deze lezing is gebaseerd op het boek van theesommelier Ann Vansteenkiste. Ze neemt je mee op een boeiende reis van doorheen 5000 jaar theecultuur. Het is een verhaal weg van alle regeltjes die de Westerling zo graag aan thee oplegt.
Aan de hand van een proeverij maakt ze ons bewust voor de waarde, eerbied en gezondheid van thee. Thee is voor Ann een manier van ademen en genieten, een fijngevoeligheid van subtiele smaken. Het lekkerste kopje thee is met zorg, aandacht en liefde bereid en geschonken 't liefst met gelijkgestemden gedronken.

Waar: Keistraat 5, 9270 Laarne
Wanneer: do 12/01/17 van 20:00 tot 22:00
Prijs: € 5 (Basisprijs: € 5.00)
Contact: e-mail: jeugd.cultuur@laarne.be , tel.: 09 365 24 10
Reservatie: https://webshoplaarne.recreatex.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten