donderdag 10 januari 2019

Poëzieroute voor jong en oud in Laarns kasteel

De jaarlijkse Gedichtendag is de hoogdag van de poëzie en luidt traditiegetrouw de Poëzieweek in (laatste week van januari). De vrijetijdsdiensten van de gemeente Laarne en de vzw Historische Woonsteden slaan de handen in elkaar om zowel voor de jeugd als voor volwassenen een poëzieparcours in het Kasteel van Laarne aan te bieden.
Het thema van de Poëzieweek is vrijheid. De feeërieke vertrekken van het kasteel ademen gedichten en poëtische teksten over geëmancipeerde prinsessen, liefde die harten gijzelt, gevangen zitten in een ivoren (kasteel)toren, … Kortom, een parcours doorheen verschillende kasteelkamers doen je wegdromen over vrijheid in al zijn aspecten. 
 
Kinderpoëzieroute op woensdag 30 januari
 Er zijn twee routes uitgestippeld, één voor de allerkleinsten (3+) vergezeld door hun (groot)ouders en één voor de lagereschoolkinderen (6+). De poëzieroute voor de allerkleinsten start om 15u en de route voor de lagereschoolkinderen start om 15u15. Afspraak aan de ingang van het kasteel!

Volwassenenpoëzieroute op donderdag 31 januari
 Er is keuze tussen verschillende tijdsloten 19u15,19u30,19u45 en 20u). Per tijdslot kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Het parcours wordt afgesloten met een streepje muziek. In de Ridderzaal zijn ook de winnende gedichten van de tien edities van de Poëzieprijs Melopee Laarne te ontdekken.
In samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord in Wetteren.

1 opmerking: