dinsdag 16 maart 2010

Shortlist Gouden Uil bekend gemaaktJuryvoorzitter Guy Mortier heeft zopas meegedeeld welke vijf boeken kans maken op de Gouden Uil Literatuurprijs 2010. Daarbij is Tom Lanoye de enige Vlaming. De bekendmaking van de winnaar van De Gouden Uil 2010 vindt plaats op zondag 25 april 2010 in Antwerpen en is ’s avonds om 21u te bekijken op Canvas. Klik op de titel en je kan zien of het boek aanwezig is in de bib. Klik je op de beschrijving van de inhoud, dan kan je een recensie lezen.
De 5 genomioneerden zijn:
* Arnon Grunberg - "Onder de mensen : kamermeisjes en soldaten" Schrijver begeeft zich temidden van het mensengewoel en brengt verslag uit.Literaire non-fictie.
* Thomas Roosenboom - "Zoete mond" : Een in de jaren zestig gesitueerde roman over de rivaliteit tussen twee buitenstaanders in een klein dorpje aan de Rijn.
* Tom Lanoye - "Sprakeloos" : “Het boek van zijn leven” noemt Lanoye het zelf. Met een sterrol voor zijn moeder.
* Cees Nooteboom - "’s Nachts komen de vossen" : "Een meesterwerk(je)" volgens de jury, kortverhalen van een gevestigde waarde.
* Mensje van Keulen - "Een goed verhaal" : Een bundel kortverhalen over doodgewone mensen. Met melancholische ondertoon.

U kan zelf meestemmen voor de Gouden Uil Prijs van de Lezer - u kan er een volledige Gouden Uil Boekenkast mee winnen- door hier te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten