woensdag 15 december 2010

Nieuwe dvd's feestelijke aanzet van eindejaar

Wij wachten niet op de pakjestijd om nog voor het einde van het jaar uit te pakken met een nieuwe lading dvd's die we in geschenkverpakking presenteren. Deze wintertijd biedt U een reeks niet te missen films waaronder Inception van regisseur Christopher Nolan. Ook A single man met Colin Firth en Sherlock Holmes (met Robert Downey Jr. en Jude Law) zijn present. De Franse cinema heeft met Francois Ozon een grote meneer in huis die zijn talenten nogmaals toont in Le refuge. En er zijn enkelen onmisbare sequals beschikbaar: Sex and the city 2, bij de jeugd het derde deel uit de Twilight-reeks Eclipse en Toy Story 3. Ook bij de jeugd: eindelijk op dvd beschikbaar Belle en het Beest en de derde Geronimo Stilton-film. Bekijk hier de aanwinsten van de laatste maand bij de jeugd en hier bij de volwassenen.


Inception van Christopher Nolan is een wervelende science fiction-film die constant wisselt tussen droomwereld en werkelijkheid. In de filmzalen moest je er een (veel te) luide klankband (tot 120 dB) bijnemen, maar in uw zetel kan u zelf het volume bepalen. In A single man speelt Colin Firth een Britse professor die na de dood van zijn partner op zoek gaat naar een zinvol bestaan. Het verhaal is de verfilming van een boek van Christopher Isherwood en de film won al heel wat filmprijzen. Regisseur Tom Ford is een vermaard fotograaf die met A single man zijn eerst langspeelfilm draaide. Iets totaal anders is het tweede filmavontuur van de vier dames van Sex and the city die hun New Yorkse biotoop verlaten voor een zandavontuur in Dubai: verwacht U aan meer dan 2 uur modeshow en vrouwenpraat... Naar goeie gewoonte vergeten we onder al dat geweld ook onze klassiekers niet. Deze keer een eervolle vermelding voor Fanny and Alexander (uit 1982 en bekroond met 4 Oscars) van Ingmar Bergman. Dit Zweeds meesterwerk wordt beschouwd als het hoogtepunt in zijn oevre en is zopas in gerestaureerde versie beschikbaar.
Voor de jeugd worden het evenzeer interessante tijden. De verfilmde Twilight-serie komt tot een ontknoping in het derde deel Eclipse. Daarnaast Disney-klassiekers Belle en het Beest en Pocanhontas. Geronimo Stilton beleeft een nieuw avontuur en er is de derde Toy Story-film, volgens kenners het beste deel van de drie. Dit en nog veel meer lijkt ons een goeie aanzet naar een feestelijk jaareinde...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten