woensdag 5 november 2014

Koppen in de Keistraat: E.H. Jozef François in de bib

C:\Users\phaelterman\Desktop\Lezingenreeks strookjes\EH Jozef François.JPGIn het kader van onze lezingenreeks Koppen in de Keistraat nodigen we op donderdag 20 november De Kalkense pastoor Jozef François uit. Hij bracht enige tijd  geleden een boek uit waarin hij zijn ervaringen vertelt tijdens zijn 5 jaar in de missies van Congo.  Tijdens deze lezing blikt hij samen met u, dankbaar terug.  Het boek met de titel O nkombo ya tata (In de naam van de Vader) is intussen ook uitleenbaar in de bibliotheek en bevat naast het verhaal ook een uitgebreide collectie foto’s. Iedereen die de pastoor kent, weet dat hij een bevlogen verteller is.
E.H. Jozef François  (°1942) werd in 1968 tot priester gewijd en vertrok 2 jaar na zijn wijding als Fidei donum -priester. Deze omschrijving  ontstond na de vraag van toenmalig paus Pius XII en had de bedoeling om diocesane priesters ter beschikking te stellen voor missiegebieden. In die hoedanigheid vertrok priester François in 1970 naar het bisdom Dungu in Congo om er o.a. les te geven in een pedagogisch humaniora en bij te dragen tot de ontwikkeling van de streek door de bouw van basisinfrastructuur voor de bevolking.
 Na 5 jaar eindigde het avontuur en werd E.H. François pastoor in Wetteren en later in Kalken.  
Het boek O Nkombo Ya Tata (In de naam van de Vader)  dat hij schreef over zijn leven in Congo  is een zeer persoonlijk relaas en schetst (mede door de vele foto's) ook een mooi beeld van de missies in de jaren '70.
Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek te Laarne, Keistraat 5 om 20u. De deelnameprijs is € 5. Voor de ganse lezingenreeks : 25 euro. Meer info in de bibliotheek, bibliotheek@laarne.be of 09/368.13.95. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten