maandag 17 november 2014

Tweede jeugdpoëzieprijs van de gemeente Laarne voor Robin Coppens

 
 Het gedicht ‘Vaarwel’ werd zondag 16 november 2014 uitgeroepen tot het origineelste jeugdgedicht, geschreven door een leerling van het vijfde of zesde leerjaar uit Laarne en Kalken.
Voor de tweede maal namen de kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar uit Laarne en Kalken deel aan de jeugdpoëziewedstrijd.Uit 87 inzendingen werden door de jury 21 gedichten geselecteerd, veel kinderen werkten rond het thema Wereldoorlog I.
Het gedicht ‘Vaarwel’ van Robin Coppens, leerling uit het 6de leerjaar van de Vrije Basisschool uit Kalken, werd als meest originele gedicht verkozen.

 De jury was onder de indruk van alle talent, het was geen gemakkelijke opgave om de gruwel van de oorlog weer te geven in een gedicht.  Robin Coppens slaagde hierin het best met zijn gedicht ‘Vaarwel’. Met kunstige en goed gevonden stijlfiguren, een treffende woordenschat en originaliteit slaagt Robin erin een wit blad te laten spreken over de angst van de nietige soldaat in de hel van de loopgraven, de dreiging uit de lucht, de afschuw bij het sneuvelen van de medestrijders. Bloed en dood, hel en vaarwel. In dit herdenkingsjaar van Wereldoorlog I verdient dit gedicht bijzondere aandacht.
 De prijsuitreiking vond plaats in het Kasteel van Laarne, Robin kreeg zijn prijs uit handen van burgemeester Ignace De Baerdemaeker en schepen van jeugd Andy De Cock.

Vaarwel

Hel
Vliegtuigen vliegen
en
val
len
Soldaten vechten
en
val
len
samen met de regen naar beneden
het water in de grachten roder en roder
Mannen met baarden herladen de wapens
de rottende stank van vlees in de neus
HEL
ik leef maar niet lang meer
vaarwel 


  Robin Coppens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten