donderdag 5 november 2015

Infosessie over gezonde voeding in de Laarnse bibliotheek

In het kader van Week van de Smaak organiseert de bibliotheek van Laarne in samenwerking met Regionaal Welzijnsoverleg regio Dendermonde (RWOD) en samenwerkingsverband Leesdijk een infosessie over de invloed van voeding op kinderen.Tijdens deze sessie is er voor kinderen een voorstelling rond hetzelfde thema door Kip van Troje. Beide activiteiten vinden plaats in het gemeentehuis van Laarne op zaterdag 28 november om 10u.

De invloed van voeding op het gedrag van kinderenInfosessie: De invloed van voeding op het gedrag van kinderen

Het is niet algemeen bekend dat voeding gedragsbeïnvloedend kan zijn. Toch bleek recentelijk nog uit onderzoek dat bepaalde voedingsmiddelen een hele reeks ongewenste reacties kunnen uitlokken waaronder leer- en gedragsstoornissen. Vice versa is het ook mogelijk om via de juiste voedingsaanpassingen deze aandoeningen en hyperactiviteit te temperen.Volgende onderwerpen worden besproken:
  • ·        invloed van voeding op gedrag
  • ·         invloed van voeding op concentratie en schoolprestaties
  • ·         het belang van essentiële vetzuren: visolie, teunisbloemolie, lijnzaadolie, …
  • ·         nefaste invloed van suiker
  • ·         zijn E-nummers of voedseladditieven zo onschuldig als men beweert?
  • ·         en voedselovergevoeligheid.

Voor ouders en begeleiders van kinderen die hun bengeltjes graag op een natuurlijke, gezonde manier wensen te ondersteunen, is deze sessie beslist een aanrader!

Kindervoorstelling: Kip van Troje speelt Knibbel Knabbel Knuist
 
Nog nooit verschenen zoveel kookboeken, elk tv-kanaal heeft haar eigen kookprogramma, een theatervoorstelling over eten en gezond-tijd blijft niet uit. In Knibbel Knabbel Knuist serveert Kip van Troje een lekker streekverhaal, een smaakpalet poëzie, verfrissends van ’t veld, dagverse dromen en krokante quizvraagjes … . Verteltheater om verantwoord van te snoepen. Gezonde voeding, eetpatronen, milieuvriendelijk eten, onthaasting, seizoenen, smaak en feest vormen de ingrediënten van deze smaakmaker. Inspirerend, zoet verpakt en luchtig gepresenteerd. Deze smakelijke voorstelling richt zich tot kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

Beide sessies vinden plaats op zaterdag 28 november 2015 van 10u00 tot 11u.30 in het gemeentehuis van Laarne (gewijzigde locatie). Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht.Contact, inschrijven en info: bibliotheek Laarne – bibliotheek@laarne.be – 09/368 13 95 of het online inschrijvingsformulier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten