donderdag 7 april 2016

Koppen in de Keistraat: Jean Paul Van Bendegem

In het kader van de lezingenreeks Koppen in de Keistraat ontvangen we op donderdag 21 april om 20u. prof. Jean Paul Van Bendegem in de bibliotheek van Laarne. Inschrijven is noodzakelijk. Deze lezing is tevens de laatste van ons 2de succesvol seizoen.Filosofie van de tijd:

Professor Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige en filosoof en is als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel.
Tijdens de lezing “Filosofie van de tijd” zal het concept tijd vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken worden benaderd. De persoonlijke tijdservaring of subjectieve tijd aan de ene kant, maar even goed het uurwerk rond de pols of de atoomklok in het natuurkundig laboratorium. Maar ook de filosofische vragen worden niet uit de weg gegaan: bestaat tijd? Zo ja, wat is het dan precies? Zo neen, waarom is het dan zo belangrijk? Geen wiskundige noch natuurkundige voorkennis is vereist.
De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5. Deelnameprijs: € 5. Contact, info:  bibliotheek Laarne – bibliotheek@laarne.be – 09/368 13 95. Inschrijven is verplicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten