dinsdag 5 juni 2018

Workshop in de bib: zelf zaden telen

Op maandag 18 juni organiseert de bibliotheek een gratis workshop om zelf zaden te telen ism. Velt vzw. Deze workshop wordt verzorgd door Fanny Mestdagh en luidt meteen de lancering van onze eigen zadenbib in. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers om actief zaden te telen en zo onze zadenbibliotheek mee vorm te geven.

foto: Pixabay
Misschien heb je al eens zaden uit je moestuin gewonnen, maar vraag je je af of dat zaad wel voldoende raszuiver en kiemkrachtig is. Misschien wil je de kwaliteit garanderen van de zaden die je over de jaren wint en wil je weten welke planten onderling nu eigenlijk kunnen kruisbestuiven. Of misschien wil je handige tips opdoen over het schonen van zaad. Schrijf je dan zeker in voor de workshop op maandag 18 juni om 19u.30 in zaal Melopee, Keistraat 5 in Laarne. Inschrijven kan via bibliotheek@laarne.be, de webshop of 09/368.13.95.

Wil je na de workshop actief zaden telen? Geef je dan zeker op als vrijwilliger voor de zadenbibliotheek in Laarne via bibliotheek@laarne.be of 09/368.13.95. Weldra volgt nog meer info over de werking en uitbouw van onze zadenbibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten