donderdag 25 februari 2010

Winnaars Boekenpauw en Boekenleeuw

De winnaars van de Boekenleeuw en de Boekenpauw 2010 zijn bekend! Dit zijn de prijzen voor het beste en voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het voorbije jaar, uitgereikt door Boek.be. De laureaten werden beloond met € 2.500 en ontvangen een gouden speld. De jury reikte ook Boekenwelpen of eervolle vermeldingen uit. De Boekenleeuw 2010 gaat naar Kathleen Vereecken voor haar boek Ik denk dat het liefde was. De laureaten voor de Boekenwelp waren Laure Van den Broeck voor De 17e zomer van Maurice Hamster (Clavis) en
Peter Van Olmen voor De kleine Odessa (Van Goor/Standaard Uitgeverij) . Lees hier het juryverslag. De jury bestond dit jaar uit: Vanessa Joosen (Universiteit Antwerpen; voorzitter), Griet Loix (Stichting Lezen), Bas Maliepaard (recensent Trouw en freelance journalist), Annemie Rombaut (Beste Boekenjuf 2007) en Katelijne Vanhove (Brugse Boekhandel).
De Boekenpauw 2010 gaat naar André Sollie voor De Zomerzot. De laureaten van de Boekenpluimen zijn: Carll Cneut voor Fluit zoals je bent (samensteller: Edward van de Vendel) (De Eenhoorn) en Gerda Dendooven voor Hoe het varken aan zijn krulstaart kwam (Querido).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten