zaterdag 2 juli 2011

Nieuwe dvd's voor een perfect zomergevoel

Geen zomer kan volmaakt zijn zonder een filmpje achter de hand. Laten we nu net voor de vakantie een paar nagelnieuwe en aan te bevelen dvd's voor U aan onze collectie toevoegen. Een van de meest opmerkelijke films is daarbij Adem, het debuut van regisseur Hans Van Nuffel. Protagonist Tom is een puberende mucopatiënt wiens leven schippert tussen schoolbank en hospitaal. Tijdens een van z'n vele opnames maakt hij kennis met twee lotgenoten, durfal Xavier en zijn ex met een kanjer van een moederwens Anneleen. De film kreeg heel wat goeie kritieken (oa. door sterke acteerprestaties en knap camerwerk) en haalde al verschillende internationale prijzen binnen.



Uit de Nederlandse bioscoop komt Vreemd bloed overgewaaid. Dat slagers dankbare figuren waren om visueel iets mee te doen (zie Van vlees en bloed) wisten we in Vlaanderen al. De Nederlandse regisseur Johan Timmers draaide met Vreemd Bloed een rijkelijk volgestouwd slagersdrama, overgoten met een marinade van bebloede karkassen, onwaarschijnlijk absurdisme en een vleugje surrealisme. Wim Opbrouck zorgt voor een indrukwekkende vertolking.



In de jeugdafdeling een extra grote lading met voorop het allom bejubelde nieuwste Disneyverhaal Rapunzel dat nu al een klassieker is. Ook een eervolle vermelding voor 1000x sterker en Misa en de wolven, twee Scandinavische films met een mooi verhaal voor tieners. Bekijk hier alle aanwinsten van de laatste maand. Ook tijdens de vakantie blijft de aanvoer van nieuw werk gegarandeerd. Staan in de wachtrij: Zot van A en de verfilming van De eenzaamheid der priemgetallen en Harry Potter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten