vrijdag 12 augustus 2011

Verse lading strips in de bib

Ook tijdens de zomermaanden bereikte ons een verse lading strips voor groot en klein.Bij de jeugd oa. de nieuwste Kiekeboes, Jojo, Jump en Sisters. Ook bij de volwassenen vullen we reeksen aan: 1066: Willem de Veroveraar, Collectie 1800, De Beproeving, Grand Prix,... Nieuw zijn De avonturen van Ythaq, een stripreeks geschreven door Christophe Arleston (bekend van Lanfeust van Troy) en getekend door Floch. De reeks is oorspronkelijk in het Frans geschreven en uitgegeven maar uiteraard hebben wij de Nederlandse versie in huis. Ook nieuw is de reeks De zang van de vampiers rond hoofdpersonageKevin Nivek die misdaden toegeschreven aan onbekende schepsels probeert te ontrafelen. Scenarist is Erik Corbeyran (zie ook De clan van de draak) en Guerineau zorgde voor de tekeningen. Stof genoeg voor een eindeloos vakantiegevoel...Bekijk hier alle aanwinsten in de stripafdeling van de laatste maand.


 

 
De avonturen van Ythaq beginnen op een ruimtecruiseschip van Silver Starlines, vol met rijke mensen die op vakantie zijn, stort neer op de onbekende planeet Ythaq. Navigator Graniet, techneut Narvarth en rijke reiziger Callista overleven de crash en gaan op zoek naar de rest van het ruimteschip, wat elders is gecrashed. Onderweg krijgen ze hulp van de banfoe Krurgor en de feng Tao. Ze krijgen ook verschillende vijanden, zoals heer Dhokas (die ook nog eens een hooggeplaatst persoon bij de Silver Starlines was) en een vreemd wezen genaamd Khengis. Al zoekende ontdekken ze dat er vaker ruimteschepen op vreemde wijze crashen op de planeet. Opallend is dat er bij iedere crash overlevenden zijn en dat enkele van hen over vreemde krachten bezitten waarmee ze 1 van de vier elementen (water, aarde, lucht of vuur) kunnen sturen. Uiteindelijk komen ze er achter dat op Ythaq een dodelijk spel wordt gespeeld door een aantal rijke personen. Het doel is om 1 persoon van elke kracht te verzamelen en naar een bepaald punt te brengen. Hier blijkt echter veel meer achter te zitten... We haalden meteen de hele reeks in huis (behalve laatste nr. dat nog moet verschijnen) en te vinden bij de strips voor volwassenen.
Die andere nieuwe reeks vertelt een heel ander verhaal: De zang van de vampiers.
Van de Mojave-woestijn tot aan de Andes vinden er onverklaarde misdaden plaats, die toegeschreven worden aan onbekende schepsels. Deze geheimzinnige wezens, Vampiers, schijnen tot in de hoogste kringen van de Staat doorgedrongen te zijn. Kevin Nivek, de ex-verantwoordelijke voor de veiligheid van de Amerikaanse President, probeert de sporen van de Vampiers te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten