maandag 12 september 2011

Nieuwe dvd's voor knusse nazomeravonden!

Onze nieuwe filmoogst biedt opnieuw enkele pareltjes om even voor te gaan zitten. Splinternieuw zijn oa. Alamar (verhaal over vader en zoon aan Mexicaans koraal) en Biutiful van regisseur Alejandro González Iñárritu (van oa. Babel) én de Franse komedie Rien a déclarer met Danny Boon (Bienvenue chez les Ch'tis) en Benoit Poelvoorde (Le vélo). Beroemde en beruchte figuren, wapengekletter, passionele liefde in huis? Vanaf de middeleeuwen tot heden? Met onze nieuwe buit aan boekverfilmingen kan het! Ontmoet Tristan en Isolde, Hendrik VIII, Casanova, Napoleon, Hendrik VIII en veel meer. Ontdek alle aanwinsten van de laatste maand hier.

Heel wat interessant materiaal ligt sinds deze maand voor u klaar. Even voorstellen:

- ‘Willow’ (George Lucas en Ron Howard): een van de meest geliefde en spectaculaire fantasyfilms over de klassieke strijd tussen goed en kwaad
- ‘Grave of the fireflies’ (Isao Takahata): beschouwd als een van de mooiste animatiefilms ooit gemaakt, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een broer en zus die er tijdens de tweede wereldoorlog in Japan alleen voor staan en op elkaar zijn aangewezen voor onderdak en eten.
- ‘Latcho Drom’: in muziek en dans brengt Tony Gatlif het kleurrijke, ook treurige verhaal van de zigeuners en hoe zij zich hebben verspreid vanuit Azië over het vasteland van Europa.
- ‘Het rijk der zinnen’ (Nagisa Oshima), een tragikomische erotische film, ooit verboden in België wegens te expliciete sexscènes.
- ‘Cry freedom’ (Richard Attenborough): een aangrijpende film over de zwarte mensenrechtenactivist Stephen Biko in Zuid-Afrika
- ‘A room with a view’ (James Ivory): een briljante sociale komedie over Britten thuis en in het buitenland, gebaseerd op de beroemde roman van E. M. Forster.

Beroemde boekverfilmingen:

- A midsummer night’s dream (W. Shakespeare)
- Le malade imaginaire (Molière)
The old curiosity shop (Charles Dickens)
- Onegin (Poesjkin)
- Zijde (Alessandro Barrico)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten