maandag 14 oktober 2013

Verwendag startschot van zelfuitleen in Laarne

Zaterdag werd tijdens de Verwendag het nieuwe zelfuitleensysteem officieel in gebruik genomen. Naast de negen proevertjes van De Leesdijk waren er ook 2 opmerkelijke verhalen te beluisteren. De aanwezigen lieten het zich allemaal welgevallen.
Wie de laatste 2 weken in de bibliotheek was, heeft het al gemerkt: onze zelfuitleen is er! Met nog wat kinderziektes en hier en daar aanpassingen die nodig zijn om het gebruiksgemak nog te verbeteren. Daar wordt nog dagelijks aan gewerkt met de ICT-dienst van de gemeente en de leverancier. Ook het schepencollege kwam zich vergewissen van de toestand en schepen Alex De Smet mocht zelf bij de inhuldiging het gebruiksgemak ervaren. Het zelfuitleensysteem
stelt de  lener in staat om zelf materialen in te leveren, uit te lenen en te verlengen. Voor het personeel betekent deze omschakeling dat er meer tijd komt om gebruikers op een meer persoonlijke manier te begeleiden en te helpen. Het systeem werkt met touchscreen en aan de hand van de instructies op het scherm wordt het snel duidelijk wat van de gebruiker wordt verwacht. Tijdens de Verwendag zorgde Erfgoedcel Land van Dendermonde voor 2 vertellers: Caroline Martens vertelde het levensverhaal van Jeanne Callens, de als heks veroordeelde Laarnse vrouw, en Marli uit Brazilië bracht met het enthousiasme van de salsa het verhaal van een traditionele carnavalsgroep uit Brazilië.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten