woensdag 30 oktober 2013

Workshop koffieproeven in de Laarnse bibliotheek


bron: gva.be

Naar aanleiding van de Week van de Smaak organiseert de Laarnse bibliotheek een workshop cupping op zaterdag 16 november van 10u. tot half 12u.

Cupping is te vergelijken met een wijnproeverij. De deelnemers krijgen verschillende koffie’s aangeboden om te proeven. De koffie’s komen van verschillende koffielanden en regio’s, omschreven als "Origins": pure koffie’s uit verschillende streken in het wereld.
De verschillende "Origins" hebben verschillende variëteiten. De koffiebessen worden op verschillende wijzen op de plantages bewerkt. Elke bewerkingsmethode geeft ook een andere smaak in de tas.

Tijdens het proeven zal professioneel barista Maggie Dean duiding geven over koffiegeschiedenis, koffielanden, koffiesmaken, koffietrends… Kortom, uw dagelijks kop koffie zal na deze workshop alleen maar beter smaken.
Inschrijven is intussen NIET MEER MOGELIJK. ALLE PLAATSEN ZIJN VOLZET.  Deelnameprijs: 2 €. Er is tijdens de workshop kinderanimatie voorzien. Neem al een voorsmaakje van Maggie's wondere koffiewereld op www.maggielovesbeans.be./Geen opmerkingen:

Een reactie posten