dinsdag 15 juli 2014

Nieuwe strips voor een kleurrijke vakantie

Zopas werd onze stripcollectie opnieuw aangevuld met heel wat recente titels in de reeksen die we al hebben. In de jeugdafdeling zien we die dan ook vliegensvlug verdwijnen.
In de laatste zending ook 2 nieuwe stripreeksen voor volwassenen: De Druïden en Drakenbloed, beiden van de hand van  Jean-Luc Istin. Van beide reeksen kochten we alle reeds verschenen nummers en ze zijn de moeite om even voor te stellen.

De Druïden is van de hand van Istin, Jigourel en Lamontagne. De serie speelt zich af in de nadagen van de klassieke oudheid, tijdens de overgang naar de middeleeuwen. Het is een periode van verwarring en ook een tijd waarin talrijke Keltische koninkrijkjes ontstaan. De macht van het West-Romeinse rijk was tanende. Maar het is ook de tijd dat de Rooms-katholieke kerk haar invloed steeds verder uitbreidt. Hierdoor ontstaan natuurlijk conflicten, onder meer met de wereld van de druïden. Een van hen is Gwenc'hlan. Hij leefde in het noorden van Bretagne, een gebied dat toen bekend stond als Dumnonia. De naam is namelijk niet per ongeluk gekozen. Gwenc'hlan is de bijnaam van een legendarische 6e eeuwse Bretonse druïde en bard genaamd Kian. Hij was het onderwerp en benoemd auteur van een Bretonse lied genaamd "Diougan Gwenc'hlan" (Gwenc'hlan's profetie). De legende van de 6de eeuwse bard is grotendeels verzonnen, maar is wel gebaseerd op traditionele Bretonse verhalen.
 
 
 


Het verhaal van Drakenbloed begint in Bretagne, begin achttiende eeuw. Kapitein Hannibal en zijn entourage schrikwekkende piraten zijn vastbesloten de schat van Mell Talec in handen te krijgen. Deze notoire piraat verzamelde met behulp van een flinke dosis magie en een stevig schip een van de grootste schatten ooit. Het zal niet meevallen om de buit in handen te krijgen. Hannibal heeft echter de nodige voorbereidingen getroffen. De reeks draait uiteindelijk om de zoektocht naar de Drakenbloedboom en duurt 7 stripverhalen lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten