donderdag 28 mei 2015

Lezing: Bijen in de bib


“Als de bijen van de aardbodem verdwijnen, heeft de mens nog slechts vier jaar te leven; geen bijen, geen bestuiving, geen planten, geen mensen …” - Albert Einstein (1879-1955).

Ronny De Vylder is reeds 12 jaar een gepassioneerd imker en lid van de koninklijke Oost-Vlaamse imkersvereniging. Een uit de hand gelopen hobby: milieuvriendelijk en duurzaam bijen houden. Op 27 juni komt hij deze expertise delen via een lezing over imkeren in de bib van Laarne.Imkeren, dat is leven op het ritme van de natuur. Met powerpoint en voordracht wordt de activiteit in en rondom de bijenkasten per seizoen belicht. We volgen de verschillende fasen in het leven van de werksters, de darren en de koningin. Naast de honing worden ook de minder gekende bijenproducten toegelicht. Bovendien komt het economische belang van bijen zeker aan bod. En misschien is nog de meest relevante vraag : "Wat kan ik als natuurliefhebber doen om de bijenpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren?".

Wil je het gezoem van een bijenkast zelf ervaren en de koningin tussen haar werksters zoeken? Dit kan in de glazen kast die op 27 juni opgesteld zal staan in de bib van Laarne.

Nieuwsgierig? Schrijf je dan in voor de lezing op zaterdag 27 juni van 10:00 tot 12:30 in de bibliotheek van Laarne, Keistraat 5. Deelnameprijs: € 5. Inschrijven is verplicht en kan via 09/368 13 95, bibliotheek@laarne.be of via het online inschrijvingsformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten