vrijdag 22 mei 2015

Wereldcinema in de schijnwerpersOp  dinsdag 26 mei verschijnt de Cinébibzuil terug in onze bib! Na enkele collecties met pareltjes uit de Chinese en Italiaanse cinema, is deze keer de wereldcinema aan de beurt. We bieden 20 meesterwerken aan uit alle hoeken van de wereld. Geen klassiekers deze keer, wel recente pareltjes, die niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. 

Ontmoet de Birmaanse mensenrechtenactiviste Aung San Suu Kyi in The Lady, reis mee met Sal Paradise uit On the road en ga op reis naar het Noord-Afrikaanse Maghrebgebergte in La source des femmes. Dankzij een handig informatieboekje krijgt u uitgebreid duiding bij elke film.

Tot eind juli in onze collectie in Laarne en gratis uitleenbaar voor 1 week. 


Bekijk hier de volledige lijst met 20 films:


11 Flowers: Het duurverdiende hemd van de Chinese 11-jarige Wang wordt gestolen door een ontsnapte gevangene. De man vraagt Wangs hulp (China)

A Simple Life: Als zijn huishoudster Ah Tao niet meer voor zichzelf kan zorgen, besluit de jonge filmproducenr Roger de rollen om te draaien en voor haar te gaan zorgen (China)

Elena: Een beklijvend beeld van de hedendaagse Russische klassenstrijd (Rusland)

Footnote: Epische vader-zoon strijd tussen de hoogleraren Uriel en zijn vader Eliezer (Israël)

I Wish: Twee jonge broertjes zijn dol op elkaar, maar verhuizen na de scheiding van hun ouders elk naar een andere stad (Japan)

Kinatay: Criminologiestudent Peping's leven neem een drastische wending als hij besluit om deel te nemen aan een nachtelijke klus (Filipijnen)

La Vida De Los Peces: Dertiger Andrès trekt na 10 jaar Berlijn voor een feest terug naar zijn geboorteland Chili. Hij ontmoet er de mensen die hij achterliet, wat pijnlijke herinneringen doet bovenkomen (Chili)

Marley: Rijkelijk gestoffeerd portret van hét reggae-icoon bij uitstek (Engeland)

On The Road: De serieuze schrijver Sal en de losbandige Dean ondernemen samen een roadtrip doorheen Amerika (Verenigde Staten)

Once Upon A Time In Anatolia: Over een queeste naar een verborgen lijk, die verandert in een zoektocht naar de betekenis van het leven en de dood (Turkije)

Play: Controversiële film over jonge zwarte kinderen die blanke kinderen afpersen op een geraffineerde manier (Zweden)

Silent Souls: Een melodieus en melancholisch portret van Miro die samen met zijn vriend Aist een rituele rouwtocht onderneemt (Rusland)

Skoonheid: Atypisch liefdesdrama over de gefrustreerde en conservatieve François, die gefascineerd raakt door Christian, de jonge en ontspannen zoon van een oude kennis (Engeland)

Tambien La Lluvia: Idealist Sebastian wil met een filmproject voor eens en voor altijd de mythe over de komst van de westerse beschaving in Amerika ontkrachten (Spanje)

Terraferma: Een gepassioneerd drama over de jonge Filippo die samen met zijn grootvader een groep Afrikaanse vluchtelingen redt van de verdrinkingsdood (Italië)

The BangBang Club: De etnische spanningen in Zuid-Afrika lopen hoog op na de vrijlating van Mandela. Vier blanke oorlogsfotografen doen verslag (Zuid-Afrika)

The Lady: Emotionele en strijdlustige film over het leven van de Birmaanse mensenrechtenactiviste Aung San Suu Kyi (Frankrijk) 

The Light Thief: 'Mijnheer Licht' knoeit met de elektriciteitsmeters van zijn dorp en geeft zoveel mogelijk mensen gratis stroom. Maar dat is niet naar de zin van de overheid...(Kirgizië)

The Source: Een dorp Marokkaanse vrouwen gaat in staking: de mannen krijgen geen seks totdat ze een pijpleiding hebben aangelegd voor de watertoevoer naar het dorp (Frankrijk)

Une Bouteille à La Mer: Tal is opgegroeid in Frankrijk. Als ze op haar zestiende verhuist naar Jeruzalem, roept de nieuwe dagelijkse realiteit heel wat vragen bij haar op (Frankrijk)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten