donderdag 14 januari 2016

Koppen in de Keistraat: Annick Ruyts over psychische gezondheidOp donderdag 21 januari ontvangen we in het kader van onze lezingenreeks Koppen in de Keistraat Annick Ruyts. Naar aanleiding van de Canvasreeks en het bijhorend boek Te Gek: over de onrust in ons hoofd schetst zij een beeld van de invloed van de snel veranderende maatschappij op ons psychisch welzijn. Inschrijven is verplicht in de bibliotheek via 09/368.13.95, bibliotheek@laarne.be of het online inschrijvingsformulier.

De Vlaming slikt massaal veel antidepressiva, de wachtlijsten bij psychologen zijn nog nooit zo lang geweest als nu en ons zelfmoordcijfer is schrikwekkend hoog. Annick Ruyts vond het dus hoog tijd om eens na te gaan wat er aan de hand is en ging daarom op zoek naar waar we tegenwoordig allemaal mee worstelen en waarom. Tijdens de Canvasreeks Te Gek keek Annick Ruyts in het hoofd van de Vlamingen en zag ze wat daar zoal fout ging. Ze sprak met ervaringsdeskundigen en experts en bracht zo de geestelijke gezondheid van Vlaanderen anno 2011 in kaart. De lezing van Annick Ruyts zal ons een beeld schetsen van de invloed van onze snel veranderende maatschappij op ons psychisch welzijn.

Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek Laarne, Keistraat 5, en start om 20u. De deelnameprijs bedraagt 5 euro.  Contact, inschrijven, info: in de bibliotheek, bibliotheek@laarne.be, 09/368 13 95.

Hierbij de trailer die bij de aanvang van de zesdelige docureeks werd gelanceerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten