dinsdag 5 januari 2016

Denk mee over de omgeving van de bibliotheek

Ontmoetingsplek2.jpg De omgeving van de bibliotheek en het speelplein in de Keistraat kunnen veel leuker, spannender en mooier ingericht worden. Er is voldoende ruimte om er een fijne ontmoetingsplaats te creëren voor jong en oud(er). We willen dit pleintje en de bibliotheekomgeving samen met jou een volledige opknapbeurt geven! Het gemeentebestuur vroeg daarom subsidies aan bij de Provincie Oost-Vlaanderen en riep de hulp in van Regionaal Landschap Schelde-Durme. Uiteraard zijn we ook nieuwsgierig naar de wensen en ideeën van de (bibliotheek)gebruikers. Deel jouw ideeën door een invulformulier op te halen en te droppen in een van de ideeëndozen die opgesteld staan in de bibliotheek en het gemeentehuis. Het formulier is ook in digitale versie te bekijken en in te vullen. Dat kan nog tot zondag 17 januari. Voor de buurtbewoners en geïnteresseerden volgt er op zaterdag 30 januari een inspraakmoment in de Keistraat. Wij verwachten u om 9u.30 en zorgen voor koffie en ontbijt.

 Regionaal Landschap Schelde-Durme is actief in Laarne en 16 andere gemeenten en steden in de regio. Uit liefde voor de streek zet het zich samen met bewoners via concrete projecten in voor natuur en landschap. “Liefst werken we samen met zoveel mogelijk partners, van overheden tot buurtbewoners, verenigingen en scholen”, vertelt Stijn Van Belleghem, coördinator van Regionaal Landschap Schelde-Durme (RLSD). “Ook bij deze herinrichting willen we zo veel mogelijk mensen betrekken.”

Brainstormsessies
Ann Sels van RLSD, die veel ervaring heeft met participatieve projecten rond speelnatuur en avontuurlijke, groene inrichting van speelterreinen , ziet het helemaal zitten: “Via brainstormsessies willen we te weten komen waar de Laarnse kinderen van dromen. Zo laten we hen op enkele prachtige voorbeeldlocaties ontdekken welke natuurlijke speelelementen ze het allerleukst vinden. Wist je dat speelnatuur de fysieke, motorische, emotionele, sociale en zelfs cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleert? Bovendien zorgt een goede band tussen kinderen en natuur ervoor dat ze als volwassenen respectvoller met de natuur omgaan.”

Uw mening telt!
- Op 12 en 14 januari zal een enthousiaste kindergroep speelinspiratie gaan opdoen in respectievelijk Neerland (Wilrijk) en De Prettige Wildernis in St-Amandsberg en daarna zullen ze hun creativiteit botvieren en hun visie geven op wat zij een leuke speelomgeving vinden.
- Uiteraard zijn we ook nieuwsgierig naar de wensen van volwassenen. Deel jouw ideeën door dit invulformulier te droppen in een van de ideeëndozen die opgesteld staan in de bibliotheek en het gemeentehuis. Dat kan nog tot zondag 17 januari.
 - Voor de buurtbewoners en geïnteresseerden volgt er op zaterdag 30 januari een inspraakmoment in de Keistraat. Wij verwachten u om 9u30 en zorgen voor koffie en ontbijt.

Landschapsarchitect Julie Decuyper (RLSD) gaat de uitdaging aan om alle voorstellen te verwerken in een harmonieus ontwerp. Nu al is geweten dat natuurbeleving, biodiversiteit en multifunctionaliteit hierin centraal zullen staan, zodat veel verschillende gebruikers van de ontmoetingsplaats kunnen genieten. Ten laatste in december 2017 zal het ontwerp volledig uitgevoerd zijn.logo rlsdvlaanderenplattelandLogo_OVL_BL_3Q (2)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten