woensdag 3 februari 2016

Koppen in de Keistraat: Christine Van Broeckhoven over Alzheimer

foto: Ine Dehandschutter
Voor onze eerstvolgende lezing in de reeks Koppen in de Keistraat ontvangen we op donderdag 18 februari professor Christine Van Broeckhoven. Tijdens de lezing komt u meer te weten over onze hersenen, de veroudering ervan, het geheugen en dementie, meer concreet de ziekte van Alzheimer. Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek Laarne, Keistraat 5, en start om 20u. De deelnameprijs bedraagt 5 euro.  Contact, inschrijven, info: in de bibliotheek, bibliotheek@laarne.be, 09/368 13 95 of het online inschrijvingsformulier.Professor Van Broeckhoven geeft meer inzicht in de genetica van dementie en gaat tijdens haar lezing in op de mogelijke nieuwe therapieën. Ook de risicofactoren voor het ontstaan van dementie zijn een belangrijk deel van de sessie.

Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn, maar deze vergrijzing brengt een hoop maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Zoals dementie, met de ziekte van Alzheimer als meest voorkomende vorm. Het is een illusie te denken dat dit ver van uw bed zal blijven, deze aandoening treft ook u en uw familie. Eén op vier sterft vandaag dement. Tegen 2050 verdubbelt dit aantal.Professor Christine Van Broeckhoven en haar team zetten zich elke dag in om deze aandoening beter te begrijpen. Ze zoeken hard naar manieren om de verschillende ziektebeelden van dementie in kaart te brengen.

Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek Laarne, Keistraat 5, en start om 20u. De deelnameprijs bedraagt 5 euro.  Contact, inschrijven, info: in de bibliotheek, bibliotheek@laarne.be, 09/368 13 95 of via het online inschrijvingsformulier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten