donderdag 13 oktober 2016

Koppen uit de wereld: Bart Demyttenaere over vluchtelingenOp donderdag 20 oktober geeft auteur Bart Demyttenaere een lezing in het kader van onze reeks Koppen in de Wereld met als thema Mensen op de vlucht, vroeger en nu.
Schrijver Bart Demyttenaere trok een hele tijd op met asielzoekers en schreef er twee boeken over. Tijdens het schrijfproces kwam hij er toevallig achter dat zijn beide oma’s als kind jarenlang op de vlucht waren voor de oorlogsgruwel van de Eerste Wereldoorlog. Moet Europa de deuren sluiten? Worden wij nog geraakt door de beelden van verdrinkende mensen? Staan wij voldoende open voor mensen die veiligheid zoeken of plooien wij ons liever terug op onszelf? Bart Demyttenaere gaat geen enkele vraag uit de weg. Hij schreef eerder een aantal spraakmakende boeken over zelfmoord, het gevangeniswezen, armoede in BelgiĆ« en religie.

Deze lezing  vindt plaats in het Sociaal Huis, Nerenweg 2 in Kalken op donderdag 20 oktober en start om 20u. De toegangsprijs
 per persoon bedraagt 5 euro. Contact, info en verkoop: via de webshop van de gemeente Laarne: https://webshoplaarne.recreatex.be , dienst Vrije Tijd en Jeugd – jeugd.cultuur@laarne.be – 09/365.24.10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten